Atelier Hester Glasbergen Ede - workshop beeldhouwen
Atelier Hester Glasbergen Ede - workshop beeldhouwen
Atelier Hester Glasbergen Ede - beeldhouwen

Workshop: Beeldhouwen in zachte steen

In deze workshop Beeldhouwen in zachte steen wordt gewerkt met  Speksteen, Seleniet of Albast.
Er wordt rekening gehouden met de Corona maatregelen. Iedereen heeft een eigen werkplek, op 1,5 meter afstand van elkaar. Er zijn zit- en staanplaatsen. Maximaal 3 deelnemers.

Zin om te Beeldhouwen in (zachte) steen?

In de workshop Beeldhouwen maak je een beeld uit steen. Je begint met het kiezen van een steen waarmee je gaat werken. Er is ruim keuze in steen aanwezig. Doordat we werken met zachtere steensoorten, gebruiken we deze dag alleen raspen, vijlen en schuurpapier. Aan het einde van de workshop gaan we de steen polijsten en is je beeld helemaal kant en klaar. Eventueel kun je je beeld ook nog op een sokkel laten zetten.

Ik help je bij de techniek en de vormgeving. Daarbij kun je je laten leiden door je eigen ideeën. Maar ook inspiratie putten uit de beelden en boeken die in mijn atelier aanwezig zijn.

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ook als je er over denkt om volgend jaar een cursus te volgen, is dit een mooie manier om het beeldhouwen in steen uit te proberen. Maximaal 3 deelnemers.

De workshops zijn op vrijdag en zaterdag. De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur.
Bij de prijs inbegrepen zijn:
* Het gebruik van gereedschap,
* Koffie/thee, met iets lekkers erbij,
* Een lunch tussen de middag.
De kosten van de workshop zijn € 65,00.

De steen die je aan het begin van de workshop uitkiest om mee te werken, reken je die dag apart (contant) af in mijn atelier. Afhankelijk van het gewicht/grootte van de steen is dat gemiddeld een bedrag tussen de € 6,00 en € 20,00.

Voorwaarden cursussen en workshops
  • De workshop & de cursus wordt door Hester Glasbergen begeleid.
  • Deelnemers ontvangen 1 week voor aanvang van de workshop en cursus een mail met aanvullende informatie over het programma, de locatie, tijden, materialen, etc.
  • Alle activiteiten zijn inclusief koffie/thee en gratis gebruik van materiaal/gereedschap. De cursus “Maak je eigen bronzen beeld” is inclusief boetseerwas, maar exclusief de kosten van het brons(gieten).
  • De cursus vindt plaats in het atelier van Hester Glasbergen, Cronebos 2 in Ede
  • Atelier Hester Glasbergen stelt zich niet aansprakelijk voor letsel van personen, door gebruik van gereedschap of andere oorzaken.
  • Deelnemen aan de cursus/workshop is op eigen risico; neem waar nodig veiligheidsadviezen in acht.
  • Atelier Hester Glasbergen stelt zich niet aansprakelijk voor het zoek raken van persoonlijke eigendommen, gereedschap, kleding e.d.
  • Via het bijgaande formulier kun je inschrijven én betalen. Na de inschrijving/betaling ontvang je onmiddellijk een bevestiging via de mail. Ideal betalingen voor Atelier Hester Glasbergen verlopen via Mollie Payments B.V.
  • Ontvang je binnen 5 minuten geen bevestiging van je inschrijving/betaling, neem dan contact op met atelier@hesterglasbergen.nl.
  • Check in dat geval ook even de reclame/spam mail, in enkele gevallen komt de bevestiging van de inschrijving/betaling daar terecht.
  • In verband met de bescherming privacy worden persoonlijke gegevens na de workshop of cursus verwijderd. Als je op de hoogte willen blijven van activiteiten van Atelier Hester Glasbergen, schrijf je dan met email en naam in voor de nieuwsbrief (waarvoor je jezelf ook altijd weer kunt uitschrijven). Vanzelfsprekend worden persoonlijke gegevens nooit aan derden doorgegeven.
  • Indien er foto’s worden gemaakt, dan kunnen deze alleen worden gebruikt op de website, nieuwsbrief, etc. met uitdrukkelijke toestemming van de deelnemers.
  • Bij het onverhoopt niet doorgaan van een workshop of cursus wegens annulering door Atelier Hester Glasbergen (b.v. ziekte, calamiteiten, overmacht, onvoldoende deelname) wordt een vervangende (datum voor de) cursus/workshop aangeboden. Als je door omstandigheden hiervan geen gebruik van kunt maken, zullen de betaalde kosten worden terugbetaald.
  • Bij ziekte of andere onvoorziene afwezigheid van de deelnemer wordt geen geld teruggegeven, maar blijft het tegoed staan voor een volgende workshop. Mits er open plaatsen beschikbaar zijn.
  • Voor vragen en correspondentie kun je altijd contact opnemen met atelier@hesterglasbergen.nl

Aanmelden voor de workshop:

Helaas, alle plaatsen zijn bezet!

Op dit moment is er nog geen datum bekend voor de volgende workshop

Wil je de volgende keer ook graag meedoen, schrijf je dan in voor mijn ateliernieuws. Ik hou je dan op de hoogte van de nieuwe workshops en cursussen.

Je kunt me ook een mail sturen, dan zet ik je alvast op de lijst voor de volgende keer: atelier@hesterglasbergen.nl