Atelier Hester Glasbergen

2024:

11 – 18 mei

18 – 25 mei

7 – 14 sept.

alle weken: volgeboekt/wachtlijst
reserveer alvast voor 2025

Beeldhouwvakantie in Italië

In deze beeldhouwvakantie ga je beeldhouwen in albast. Met een rondleiding in de albastgroeve en werkplaats en een uitnodiging voor het diner van de Italiaanse familie waar je te gast bent.

“This course was one of my best life experiences ever” (Deborah Spears – Canada)

Beeldhouwvakantie in Toscane

Dit jaar zaten alle plaatsen voor beeldhouwvakantie al snel vol. Maar in mei 2025 ga ik weer een vakantie beeldhouwen organiseren in Italië in Toscane. Je hoeft echt geen ervaring met beeldhouwen te hebben om deel te nemen aan het programma.

In Italië zijn we te gast bij een Italiaanse familie op hun landgoed in de buurt van San Gimignano en Volterra. Onze gastheer heeft een werkplaats in Volterra. Daar maakt hij samen met zijn beide zonen, lampen en schalen van albast. Nabij het landgoed beschikken zij ook over een eigen albastgroeve.

Het programma

De beeldhouwvakantie is van zaterdag tot zaterdag. We krijgen op zondag een rondleiding in de steengroeve en in de werkplaats. We kunnen dan ter plekke onze stenen van albast uitzoeken, waar we die week verder mee aan de slag gaan. Albast is een vrij zachte steensoort, die te bewerken is met vijlen, beitels of raspen. Werkbokken zijn op het landgoed aanwezig; gereedschap neem je zelf mee.
Ik geef op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag groepslessen van 09.00 tot 13.00 uur.  ‘s Middags en op woensdag werk je dan zelfstandig door: Ik loop dan regelmatig bij je langs met adviezen en om vragen te beantwoorden.
Maar deze tijd kun je natuurlijk ook gebruiken om de prachtige omgeving te verkennen, om dorpen en steden zoals Volterra, Siena en San Gimignano te bezoeken of een dagje naar zee te gaan.
Op zaterdag start de beeldhouwwerk met een gezamenlijke maaltijd en we sluiten af met een maaltijd samen met de Italiaanse familie.
Voor meer informatie kan je ook nog verder kijken op mijn speciale Beeldhouwen in Toscane website.

Bijzondere omgeving

Geniet naast het beeldhouwen ook van de stilte, de weidse uitzichten, reeën en vuurvliegjes, de geur van jasmijn, de vijgenboom en oleander, en niet te vergeten de prachtige zonsondergang. Want het landgoed ligt middenin een beschermd natuurgebied en het is dan ook volop genieten. Op het landgoed is een zwembad aanwezig met ligstoelen. Er is een groepsruimte die gebruikt kan worden voor gezamenlijke maaltijden. Wasmachine, T.V. en wifi zijn beschikbaar. Op 3 kilometer afstand is een restaurant. De authentieke vakantiewoningen zijn eenvoudig van aard en in traditionele stijl ingericht. De woningen hebben allemaal een eigen keuken en badkamer. Er zijn in de woningen 1 of 2 slaapkamers beschikbaar en je kunt daarom besluiten om samen met vriend(in), je partner, kinderen of kennissen te reizen en deel te nemen. Die vriend(in) of partner kunnen besluiten om niet aan het beeldhouwprogramma mee te doen (maar wel aan de excursies).

Reserveren

Je kunt reizen per vliegtuig op Pisa of Florence en dan een auto huren. Of zelf met de auto of de trein naar Italië gaan. Uiteraard kan ik over het reizen adviseren.

De kosten van de beeldhouwcursus bedragen € 495,00 per week en voor een eventueel meereizende partner € 150,00. De huur van de woningen varieert van € 553,00 tot € 651,00 per week. Een aantal van de woningen heeft 2 slaapkamers en kan dus door 2 tot 4 personen gedeeld worden.

Wacht niet te lang met reserveren. Je kunt meer informatie krijgen over, of je aanmelden voor deze beeldhouwvakantie via de mail of het formulier op de Contactpagina. Ik neem dan binnen 24 uur contact met je op.

beeldhouwvakantie Italië
Ervaringen van deelnemers lezen
 • This course was one of my best life experiences ever.
  Deborah Spears (Canada)
 • Hester het is hier zo mooi, het moet wel dicht bij het Paradijs zijn.
  Henk
 • We vergeten dit nooit meer, al worden we 100 jaar.
  Jeannet en Maria (vriendinnen)
 • wat een verrassende week was dit!  Het begin van een nieuwe hobby.
  Elsbeth
 • Deze cursus heeft alle verwachtingen overtroffen. Het weer, de omgeving, het bezoek aan de groeve/werkplaats en het leuke gezelschap. Een topweek met een mooi resultaat waar we thuis mee kunnen komen.
  Cindy en Andy
 • Een week vol zon, vrolijkheid en het geluid van hakken en raspen. Het had niet beter kunnen zijn. Fijne mensen, een prachtige omgeving en de eerste serieuze stappen naar een beeld om trots op te zijn. Ik heb met volle teugen genoten.
  Juliëtte
 • Lekker bijkomen na al dat ‘drukke werken’ thuis. Na één dag waren we dat vergeten en gingen op in het groepsgebeuren. En hoe lekker is het om met steen te werken, om maestro Romano te ontmoeten en te spreken. Dank voor de goede zorgen en begeleiding. Wij hebben genoten.
  Monique en Sander
 • Een verrassende blije bijeenkomst.
  Ton Suurendonk
 • Iets langer was nog leuker geweest. Fijne mensen.
  Tinka
 • We hebben genoten, de tijd is gewoon te kort.
  Yvonne en Ronald
 • Het was een topvakantie. We hebben in alle opzichten genoten.
  Hank en Nanette
 • Binnen no-time had Hester ons aan het werk. Altijd op het juiste moment had ze de goeie tips. Prachtig weer, gezelligheid en wat een mooie plek om te werken. Wat wil je nog meer. Het was een topweek.
  Hannah
 • Wat een fantastische week! Mooi weer, prachtige omgeving, deskundige begeleiding en hele goede verzorging van de inwendige mens. Ik heb enorm genoten van alles en mijn steen zal hele mooie herinneringen oproepen.
  Lorelei
 • Bij de keuze van de steen is het geheim van albast nog niet te zien: Een doorschijnend effect bij zonlicht! Prachtig. De rustige en professionele hulp van Hester was voor mij een prima gids. Dank.
  Elly
 • Een zalige plek met enthousiaste beeldhouwers onder inspirerende leiding. Dank voor deze bijzondere ervaring van ‘dolce van niente’.
  Kees
 • Formidabele week! Zelf een perfecte steen gezocht in de mijn en met veel plezier bewerkt. Ik heb genoten van ieders gezelschap, de borreltijd, de leuke stadjes in de omgeving en het resultaat van de beeldhouwweek. Mille gratie.
   Jolien
 • Aan het einde van een week hard werken, kijk ik voldaan terug. Mijn steen heeft vormen aangenomen, die ik niet kon vermoeden. Mijn nieuwe hobby.
  Jacques
 • Zon, heuvels, albast! Wat een geweldige ervaring. Om nooit te vergeten.
  Thea Kortland
 • Cari Hester, Grazie mille per ospitalita.
  Alien & Frits
 • Verdorie, albast is mij de baas. Fijn gehakt en veel geleerd. Hester die  verbindt en de vrijheid bewaakt. Prima week.
  Liedeke
 • Super fijne week gehad! Erg mooie omgeving en uitzicht. Mooi om te zien hoe snel een groep zich vormt, doordat we dezelfde passie delen. Ook de begeleiding van Hester was heel prettig.
  Ariënne
 • De sfeer in de groep en tijdens de lessen waren fantastisch.
  Han & Elena
 • Onverwacht een fantastische week beeldhouwen in Toscane. Rust, leuke groep, lekker borrelen. Een fantastische beleving om je in onder te laten dompelen.
  Johanna
 • In weelde en rust samen beeldhouwen, geweldig!
  Nelleke
 • Ik heb kennis gemaakt met het beeldhouwen en dat is supergoed bevallen. Hester bedankt.
  Gerry Ploum
 • Een inspirerende omgeving en fijne begeleiding zorgden ervoor dat ik een prachtig beeld mee naar huis kon nemen. Hester dank je voor de fijne week.
  Erica
 • Ontspannen week met beeldhouwen. Ook lekker geborreld en gegeten met de groep. Top.
  Marjan
 • Het beeldhouwen was een feest. Hester liet je zien wat je het beste kon doen met de steen. Ze was er wanneer je haar nodig had.
  Lucette
 • Wat een fijne setting hier. En het bezoek aan de groeve en de werkplaats. Fijn met albast gewerkt. Bedankt voor alles.
  Joleen
 • Albast is wispelturig, maar Hester is vastberaden om ons tot ware kunstenaars om te vormen. We hadden een fantastische week. Mille grazie.
  Ton de Nijs
 • Gezellige week, zelfs voor mij als partner van een beeldhouwer. Samen koffie drinken, borrelen en eten. Niks moet, alles mag. Ook gegolfd in Colle Val d’Elsa. ‘t Is heerlijk geweest.
  Jos
Atelier Hester Glasbergen

Belangstelling? Laat het me nu weten

Contactformulier

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit filmpje is in 2023 gemaakt door Filip van Dijk, één van de deelnemers aan de beeldhouwvakantie.