Atelier Hester Glasbergen
Atelier Hester Glasbergen

Boetseren aan de Keukentafel: Maak thuis je eigen (bronzen) beeld

Deze online beeldhouwcursus: “Maak thuis je eigen (bronzen) beeld” is nu de perfecte gelegenheid, om thuis aan de keukentafel, eens flink creatief aan de slag te gaan. Een cursus boetseren, zonder dat je daar de deur voor uit hoeft.

Ik wil benadrukken dat het echt niet moeilijk is (ervaring is niet noodzakelijk) en je kunt het helemaal thuis doen. Laat je creativiteit spreken! Dan heb je in 8 tot 12 uur tijd je eigen beeld van boetseerwas klaar. Een kunstwerk om trots op te zijn!

Het is een cursus met materiaal, handleiding, werktekeningen en filmpjes.
Maar ook met mijn hulp en persoonlijke adviezen erbij. Via een videoverbinding op WhatsApp, FaceTime, Skype of de ZoomApp ga je met mij in gesprek en geef ik aanwijzingen. Laat mij je werk zien en ik help je verder.

Als je beeld klaar is, zorg dan dat je kunstwerk niet in de zon staat of op een warme plek. En ….. je beeld van boetseerwas is natuurlijk ook geschikt om te ‘verbronzen’.

Als je dat wilt, kun je voor deze optie kiezen. Want – als de Corona crisis achter de rug is – ga ik samen de cursisten die het beeld in brons willen gieten, op excursie naar de bronsgieterij! De bronsgieter geeft dan een demonstratie Bronsgieten, met een uitgebreide toelichting. Bij dat bezoek kun je je beeld inleveren.

Wil je na de online cursus en voor het bezoek aan de bronsgieterij, nog een extra les in mijn atelier volgen, dan spreken we dat af.

De kosten van deze cursus zijn tijdelijk € 29,95 (plus € 5,00 verzendkosten).

Tip voor moeders en vaders: Bestel wat extra materiaal en dan kun je deze cursus samen met je kinderen doen.

Heb je nog vragen dan kun je me mailen op atelier@hesterglasbergen.nl

Wat zit er in het cursuspakket
* Pakket met materialen:
boetseerwas, werktekening en houten prikkers.
Dit wordt je per post toegezonden
* Instructie met diverse werkschema’s
Je krijgt op mijn website toegang tot instructies en werktekeningen (tot einde van de Corona crisis)
* Video:
Je krijgt op mijn website de beschikking over 11 instructievideo’s (tot einde van de Corona crisis)
* Chat:
Persoonlijke videochat voor vragen en adviezen via WhatsApp, Facetime of Skype
Na afloop van de Coronacrisis: een excursie naar de bronsgieterij om je geboetseerde beeld om te zetten in brons. Ben je onzeker of je beeld goed genoeg is, dan kan je eerst nog een les in mijn atelier volgen.
Boetseerwas met instructie
Ik stuur je met de post een pakket met Boetseerwas en houten prikkers. Er is een werktekening bijgevoegd, waar je steeds de afmetingen op kunt afpassen.
Op de website krijg je toegang tot de handleiding en meer werktekeningen. Met dit materiaal kan je een mensfiguur boetseren met een hoogte van 25 centimeter.
Verschillende instructievideo's
Je krijgt bij de cursus 10 korte instructievideo’s, waarin ik stap voor stap uitleg hoe je van boetseerwas een mensfiguur kunt maken. Het is heel handig om deze video’s te kijken tijdens je werk.
Videoverbinding voor vragen en advies

Tijdens de cursus ben ik een maand lang beschikbaar voor persoonlijk aanwijzingen en adviezen. Ik spreek met je af op WhatsApp, Zoom, FaceTime of Skype.

Optie: Extra materiaal voor kinderen

Deze boetseercursus is ook heel geschikt om als ouders samen met je kinderen te doen. Bestel in dat geval wat extra materiaal om aan de slag te gaan.

Optie: Excursie & demonstratie bronsgieter
Jouw beeld is geschikt om te ‘verbronzen’.
Als je dat wilt kun je voor deze mogelijkheid kiezen. Als de Corona crisis achter de rug is ga ik met alle cursisten op excursie naar de bronsgieterij! De bronsgieter gaat dan een demonstratie geven van zijn werk met een uitgebreide toelichting. Bij dat bezoek kan je jouw beeld inleveren om in brons te laten gieten (prijs van het bronsgieten van je beeld rond € 150,00).
Optie: Extra les in mijn atelier

Weet je niet zeker of je beeld ‘goed genoeg’ is of ben je over bepaalde details niet tevreden, volg dan een extra les van 2 uur in mijn atelier om je laatste twijfels weg te nemen.

Natuurlijk ook hier geldt: Na afloop van de Coronamaatregelen is dit mogelijk.

Atelier Hester Glasbergen
Atelier Hester Glasbergen
Voorwaarden cursussen en workshops Hester Glasbergen
  • Workshops & cursussen wordendoor Hester Glasbergen begeleid.
  • Deelnemers ontvangen 1 week voor aanvang van workshops en cursussen een mail met aanvullende informatie over het programma, de locatie, tijden, materialen, etc.
  • Alle activiteiten zijn inclusief koffie/thee en gratis gebruik van materiaal/gereedschap. De cursus “Maak je eigen bronzen beeld” is inclusief boetseerwas, maar exclusief de kosten van het brons(gieten).
  • De cursussen en workshops vinden plaats in het atelier van Hester Glasbergen, Cronebos 2 in Ede, tenzij in de beschrijving een andere locatie is genoemd.
  • Atelier Hester Glasbergen stelt zich niet aansprakelijk voor letsel van personen, door gebruik van gereedschap of andere oorzaken.
  • Deelnemen aan de cursussen/workshops is op eigen risico; neem waar nodig veiligheidsadviezen in acht.
  • Atelier Hester Glasbergen stelt zich niet aansprakelijk voor het zoek raken van persoonlijke eigendommen, gereedschap, kleding e.d.
  • Via het formulier op de website kun je inschrijven én betalen. Na de inschrijving/betaling ontvang je onmiddellijk een bevestiging via de mail. Ideal betalingen voor Atelier Hester Glasbergen verlopen via Mollie Payments B.V.
  • Ontvang je binnen 5 minuten geen bevestiging van je inschrijving/betaling, neem dan contact op met atelier@hesterglasbergen.nl.
  • Check in dat geval ook even de reclame/spam mail, in enkele gevallen komt de bevestiging van de inschrijving/betaling daar terecht.
  • In verband met de bescherming privacy worden persoonlijke gegevens na de workshops of cursussen verwijderd, tenzij deelnemers op de hoogte willen blijven van activiteiten van Atelier Hester Glasbergen en inschrijven voor de nieuwsbrief. Voor deze nieuwsbrief kunnen deelnemers zichzelf ook uitschrijven.
  • Informatie op de website en in de nieuwsbrieven zijn met de grootst mogelijke zorgvuldigheid opgezet, maar het kan in een enkel geval voorkomen dat niet alle informatie op enig moment actueel, juist en/of volledig is. Er kunnen dan geen rechten ontleent worden aan deze informatie.
  • Indien er foto’s worden gemaakt, dan worden deze alleen gebruikt op de website, nieuwsbrief, etc. met en na uitdrukkelijke toestemming van de deelnemers.
  • De kosten van workshops of cursussen worden voor 100% teruggegeven aan de deelnemers bij het onverhoopt niet doorgaan daarvan wegens annulering door Atelier Hester Glasbergen (b.v. onvoldoende deelname, ziekte).
  • Bij ziekte of andere onvoorziene afwezigheid van de deelnemer wordt geen geld teruggegeven, maar blijft het tegoed staan voor een andere activiteit bij Atelier Hester Glasbergen.
  • Voor vragen en correspondentie kun je altijd contact opnemen met atelier@hesterglasbergen.nl
Deelnemen aan de cursus en inschrijven
Je kunt je voor de cursus aanmelden via het formulier hieronder.
De prijs van de cursus is tijdelijk € 29,95 (alleen tijdens Corona crisis). Over deelname aan de extra opties (de excursie en de extra les) kun je ook later besluiten.
Na inschrijving en betaling ontvang je een bevestiging van je deelname en krijg je toegang tot de instructies en video’s. Het materiaal krijg je binnen 24 per post toegestuurd.
Alle instructies en video’s van de cursus zijn auteursrechtelijk beschermd, zij mogen niet gekopieerd worden en zijn voor strikt persoonlijk gebruik.

Schrijf je nu in voor deze cursus


 • ---------------------------------------
 • Online cursus met materiaal, instructies, video's en persoonlijke begeleiding
 • Ik maak een afspraak met je voor persoonlijke begeleiding via een videoverbinding op WhapsApp, Zoom, Skype of FaceTime. Geef je voorkeur op voor tijden.
 • --------------------------------------
 • Als je samen met je kinderen aan de slag gaat, is het handig om extra boetseerwas te bestellen
 • Na afloop van de Corona maatregelen:
  Ik wil dan graag 1 extra les in het atelier of/en ik wil deelnemen aan de excursie & demonstratie Bronsgieten.
  Je kunt ook later nog hiervoor kiezen.
 • --------------------------------------
 • nb.: Atelier Hester Glasbergen gebruikt persoonlijke gegevens alleen voor het organiseren en uitvoeren van cursussen en workshops, verstrekt deze niet aan derden en verwijdert deze uit de administratie na afloop van de cursussen en workshops.
 • Als het Totaal bedrag akkoord is, klik dan op "Inschrijven en betalen".
  € 0,00
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hieronder zie je 4 voorbeelden van het mensfiguur dat je in deze cursus maakt (De voorbeelden zijn in brons gegoten).
Boetseerwas kun je buigen in verschillende houdingen, zo kun je met hetzelfde mensfiguur dus ook een heel persoonlijk beeld maken.