Logo Hester Glasbergen

Cursus Beeldhouwen

Alle cursussen in mijn atelier (in Ede) zijn zowel voor beginners als gevorderden. Op de cursus leer je van mij techniek en vormgeving. Ik help je om je creativiteit zoveel mogelijk te stimuleren. Ik kijk met jou naar de bronnen van inspiratie en we bespreken ook hoe grote beeldhouwers, zoals Henry Moore, Jean Arp en Barbara Hepworth, dat hebben gedaan. Je begint met zachte steensoorten te werken. Later kun je ook andere wat hardere steensoorten gaan bewerken zoals albast en serpentijn. Met gereedschap zoals vijlen, raspen en schuurpapier bewerk je de steen en met olie komt de glans en de kleur in het beeld dat we achteraf ook op sokkel kunnen zetten.
De groepen bestaan uit maximaal 8 personen. Iedereen werkt voor zichzelf aan zijn of haar eigen beeld en wordt daar persoonlijk in begeleid. Heb je nog niet eerder met steen gewerkt of wil je dit eens uitproberen, kom dan een proefles bij me volgen.

Alle steen, gereedschap, schuurmaterialen en sokkels zijn in mijn atelier te koop.

Mijn cursusdagen en tijden zijn:

Op woensdagochtend: 09.30 – 11.30 uur.
Op maandag- en donderdagavond: 19.30 – 21.30 uur.
De maandagavondcursus is eens per 14 dagen; in totaal gaat het om 13 lessen per seizoen.
De kosten voor de 14 daagse cursus bedragen € 212,00.
De woensdagochtend- en de donderdagavondcursus zijn elke week; in totaal gaat het om 24 lessen per seizoen.
De kosten van de wekelijkse cursus bedragen € 372,00.
Het seizoen start in september en loopt af in april. Tijdens de schoolvakanties is er geen cursus.

Je kunt de kosten van de wekelijkse cursus in twee delen betalen.
Koffie en thee zijn bij de cursusprijs inbegrepen en parkeren is gratis.

Heb je nog nooit met steen gewerkt en wil je het eerst een keer proberen? Meld je dan bij mij aan voor een dagworkshop. Om op de hoogte te blijven van de data van de workshops, kun je het beste inschrijven voor het Ateliernieuws.

Alle plaatsen voor de beeldhouwcursus in zachte steen zijn het komende seizoen bezet. 

Regelmatig organiseer ik workshops. Wil je op de hoogte blijven van de data, schrijf dan in voor het Ateliernieuws, mijn nieuwsbrief.
Je kunt ook me ook een mail sturen, dan zet ik je alvast op de reservelijst voor de cursus of/en voor een volgende workshop beeldhouwen: atelier@hesterglasbergen.nl

Cursusvoorwaarden