Atelier Hester Glasbergen Ede  - workshop beeldhouwen
Atelier Hester Glasbergen Ede - workshop beeldhouwen
Atelier Hester Glasbergen Ede - beeldhouwen

Workshop Beeldhouwen in Speksteen

In de workshop Beeldhouwen in speksteen maak je een beeld uit steen. Je begint met het kiezen van een steen waarmee je gaat werken. Er is ruim keuze in steen aanwezig. Doordat we werken met zachte steensoorten, gebruiken we deze dag alleen raspen, vijlen en schuurpapier. Aan het einde van de workshop gaan we de steen polijsten en is je beeld helemaal kant en klaar. Eventueel kun je je beeld ook nog op een sokkel laten zetten.

Ik help je bij de techniek en de vormgeving. Daarbij kun je je laten leiden door je eigen ideeën. Maar ook inspiratie putten uit de beelden en boeken die in mijn atelier aanwezig zijn.

Deze workshop Beeldhouwen in Speksteen is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ook als je er over denkt om volgend jaar een cursus te volgen, is dit een mooie manier om het beeldhouwen in steen uit te proberen. Maximaal 3 deelnemers.

Praktische informatie

De workshops zijn op vrijdag en zaterdag. De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur.
Bij de prijs inbegrepen zijn:
* Het gebruik van gereedschap,
* Koffie/thee, met iets lekkers erbij,
* Een lunch tussen de middag.
De kosten van de workshop zijn € 65,00.

De steen die je aan het begin van de workshop Beeldhouwen in Speksteen uitkiest om mee te werken, reken je die dag apart (contant) af in mijn atelier. Afhankelijk van het gewicht/grootte van de steen is dat gemiddeld een bedrag tussen de € 6,00 en € 20,00.

speksteen doe-het-zelf pakket

Voor je eigen gezin, een familiefeest of een verjaardag met vriendinnen of een uitstapje met je bedrijf

Cursus Beeldhouwen

Alle cursussen Beeldhouwen in mijn atelier (in Ede) zijn zowel voor beginners als gevorderden. Op de cursus leer je van mij techniek en vormgeving. Ik help je om je creativiteit zoveel mogelijk te stimuleren. Ik kijk met jou naar de bronnen van inspiratie en we bespreken ook hoe grote beeldhouwers, zoals Henry Moore, Jean Arp en Barbara Hepworth, dat hebben gedaan. Je begint met zachte steensoorten te werken. Later kun je ook andere wat hardere steensoorten gaan bewerken zoals albast en serpentijn. Met gereedschap zoals vijlen, raspen en schuurpapier bewerk je de steen en met olie komt de glans en de kleur in het beeld dat we achteraf ook op sokkel kunnen zetten.
De groepen bestaan uit maximaal 8 personen. Iedereen werkt voor zichzelf aan zijn of haar eigen beeld en wordt daar persoonlijk in begeleid. Heb je nog niet eerder met steen gewerkt of wil je dit eens uitproberen, kom dan een proefles bij me volgen.

Alle steen, gereedschap, schuurmaterialen en sokkels zijn in mijn atelier te koop.

Mijn cursusdagen en tijden zijn:

Op woensdagochtend: 09.30 – 11.30 uur.
Op donderdagavond: 19.30 – 21.30 uur.
De woensdagochtend- en de donderdagavondcursus zijn elke week; in totaal gaat het om 24 lessen per seizoen.
De kosten van de cursus bedragen € 372,00.
Het seizoen start in september en loopt af in april. Tijdens de schoolvakanties is er geen cursus.

Je kunt de kosten van de cursus in twee delen betalen.
Koffie en thee zijn bij de cursusprijs inbegrepen en parkeren is gratis.

Heb je nog nooit met steen gewerkt en wil je het eerst een keer proberen? Meld je dan bij mij aan voor een dagworkshop. Om op de hoogte te blijven van de data van de workshops, kun je het beste inschrijven voor het Ateliernieuws.

Aanmelden voor een workshop of cursus:

Helaas, alle plaatsen zijn bezet!

Op dit moment is er nog geen datum bekend voor de volgende workshop

Wil je de volgende keer ook graag meedoen, schrijf je dan in voor mijn ateliernieuws. Ik hou je dan op de hoogte van de nieuwe workshops en cursussen.

Je kunt me ook een mail sturen, dan zet ik je alvast op de lijst voor de volgende keer: atelier@hesterglasbergen.nl

Cursus of workshop Beeldhouwen in Speksteen

In de workshop en de cursus Beeldhouwen in Speksteen wordt gewerkt met zachte steensoorten. Naast speksteen (uit Brazilië, India, Pakistan of China) kan het ook gaan om Seleniet of Albast. Dat zijn steensoorten die met rasp, vijl en schuurpapier te bewerken zijn.

Beeldhouwen cursus of workshop

Ateliernieuws

Ontvang regelmatig mijn ateliernieuws met nieuwe activiteiten, cursussen en workshops.

Je bent nu ingeschreven voor het ateliernieuws