Atelier Hester Glasbergen Ede - workshop beeldhouwen
Atelier Hester Glasbergen Ede - workshop beeldhouwen

Workshop Beeldhouwen in Speksteen

zondag 30 juni

cursus beeldhouwen

Workshop Speksteen en cursus Beeldhouwen

In de workshop Speksteen en de cursus Beeldhouwen wordt gewerkt met zachte steensoorten. Naast speksteen (uit Brazilië, India, Pakistan of China) kan het ook gaan om Seleniet of Albast. Dat zijn de steensoorten die met rasp, vijl en schuurpapier te bewerken zijn.

Workshop Speksteen

In de workshop Speksteen (beeldhouwen in zachte steensoorten) maak je in één dag een beeld uit steen. Je begint met het kiezen van een steen waarmee je gaat werken. Er is een ruime keuze aan steen aanwezig. Naast Speksteen (uit Brazilië, India of Pakistan) kun je ook kiezen voor Seleniet of Albast.

Doordat we werken met zachte steensoorten, gebruiken we deze dag alleen raspen, vijlen en schuurpapier. Aan het einde van de workshop gaan we de steen polijsten en is je beeld helemaal kant en klaar. Eventueel kun je je beeld ook nog op een sokkel laten zetten.

Ik help je bij de techniek en de vormgeving. Daarbij kun je je laten leiden door je eigen ideeën. Maar ook inspiratie putten uit de beelden en boeken die in mijn atelier aanwezig zijn.

Deze workshop Speksteen is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Ook als je er over denkt om volgend jaar een cursus te volgen, is dit een mooie manier om het beeldhouwen in steen uit te proberen. Maximaal 8 deelnemers.

Praktische informatie

De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur.
Bij de prijs inbegrepen zijn:
* Het gebruik van gereedschap,
* Koffie/thee, met iets lekkers erbij,
* Een lunch tussen de middag,
De kosten van de workshop zijn € 80,00.

De steen die je aan het begin van de workshop Speksteen uitkiest om mee te werken, reken je die dag apart (contant) af in mijn atelier. Afhankelijk van het gewicht/grootte van de steen is dat gemiddeld een bedrag tussen de € 6,00 en € 20,00.

workshop speksteen

,

Inschrijven voor een workshop:

Cursus Beeldhouwen

Alle cursussen Beeldhouwen in mijn atelier (in Ede) zijn zowel voor beginners als gevorderden. Op de cursus leer je van mij techniek en vormgeving. Ik help je om je creativiteit zoveel mogelijk te stimuleren. Ik kijk met jou naar de bronnen van inspiratie en we bespreken ook hoe grote beeldhouwers, zoals Henry Moore, Jean Arp en Barbara Hepworth, dat hebben gedaan. Je begint met zachte steensoorten te werken. Later kun je ook andere wat hardere steensoorten gaan bewerken zoals albast en serpentijn. Met gereedschap zoals vijlen, raspen en schuurpapier bewerk je de steen en met olie komt de glans en de kleur in het beeld dat we achteraf ook op sokkel kunnen zetten.
De groepen bestaan uit maximaal 8 personen. Iedereen werkt voor zichzelf aan zijn of haar eigen beeld en wordt daar persoonlijk in begeleid. Heb je nog niet eerder met steen gewerkt of wil je dit eens uitproberen, kom dan een proefles bij me volgen.

Alle steen, gereedschap, schuurmaterialen en sokkels zijn in mijn atelier te koop.

Mijn cursusdagen en tijden zijn:

Op woensdagochtend: 09.30 – 11.30 uur.
Op donderdagavond: 19.30 – 21.30 uur.
De woensdagochtend- en de donderdagavondcursus zijn elke week; in totaal gaat het om 18 lessen per seizoen voor € 390,00.
Het seizoen start in september en loopt af in april. Tijdens de schoolvakanties is er geen cursus.

Koffie en thee zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Belangstelling, neem even contact met me op: atelier@hesterglasbergen.nl
Heb je nog nooit met steen gewerkt en wil je het eerst een keer proberen? Meld je dan bij mij aan voor een dagworkshop. Om op de hoogte te blijven van de data van de workshops, kun je het beste inschrijven voor het Ateliernieuws.

Voorwaarden cursussen en workshops
  • De workshop & de cursus wordt door Hester Glasbergen begeleid.
  • Deelnemers ontvangen 1 week voor aanvang van de workshop en cursus een mail met aanvullende informatie over het programma, de locatie, tijden, materialen, etc.
  • Alle activiteiten zijn inclusief koffie/thee en gratis gebruik van materiaal/gereedschap. De cursus “Maak je eigen bronzen beeld” is inclusief boetseerwas, maar exclusief de kosten van het brons(gieten).
  • De cursus vindt plaats in het atelier van Hester Glasbergen, Cronebos 2 in Ede
  • Atelier Hester Glasbergen stelt zich niet aansprakelijk voor letsel van personen, door gebruik van gereedschap of andere oorzaken.
  • Deelnemen aan de cursus/workshop is op eigen risico; neem waar nodig veiligheidsadviezen in acht.
  • Atelier Hester Glasbergen stelt zich niet aansprakelijk voor het zoek raken van persoonlijke eigendommen, gereedschap, kleding e.d.
  • Via het bijgaande formulier kun je inschrijven én betalen. Na de inschrijving/betaling ontvang je onmiddellijk een bevestiging via de mail. Ideal betalingen voor Atelier Hester Glasbergen verlopen via Mollie Payments B.V.
  • Ontvang je binnen 5 minuten geen bevestiging van je inschrijving/betaling, neem dan contact op met atelier@hesterglasbergen.nl.
  • Check in dat geval ook even de reclame/spam mail, in enkele gevallen komt de bevestiging van de inschrijving/betaling daar terecht.
  • In verband met de bescherming privacy worden persoonlijke gegevens na de workshop of cursus verwijderd. Als je op de hoogte willen blijven van activiteiten van Atelier Hester Glasbergen, schrijf je dan met email en naam in voor de nieuwsbrief (waarvoor je jezelf ook altijd weer kunt uitschrijven). Vanzelfsprekend worden persoonlijke gegevens nooit aan derden doorgegeven.
  • Indien er foto’s worden gemaakt, dan kunnen deze alleen worden gebruikt op de website, nieuwsbrief, etc. met uitdrukkelijke toestemming van de deelnemers.
  • Bij het onverhoopt niet doorgaan van een workshop of cursus wegens annulering door Atelier Hester Glasbergen (b.v. ziekte, calamiteiten, overmacht, onvoldoende deelname) wordt een vervangende (datum voor de) cursus/workshop aangeboden. Als je door omstandigheden hiervan geen gebruik van kunt maken, zullen de betaalde kosten worden terugbetaald.
  • Bij ziekte of andere onvoorziene afwezigheid van de deelnemer wordt geen geld teruggegeven, maar blijft het tegoed staan voor een volgende workshop. Mits er open plaatsen beschikbaar zijn.
  • Voor vragen en correspondentie kun je altijd contact opnemen met atelier@hesterglasbergen.nl

Voor je eigen gezin, een familiefeest of een verjaardag met vriendinnen of een uitstapje met je bedrijf